Knežević: Rezolucija pisana najmanje u Crnoj Gori, Krivokapić ne zaslužuje da bude premijer

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da se rezolucijom crnogorskog parlamenta o Srebrenici stvara nova antisrpska atmosfera i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori i da su njenom usvajanju doprinijele NATO ambasade.

On ističe da je bilo neophodno da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svijetu da otpočinje kampanja samopriznavanja.

“Bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave, takođe, genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe i da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja”, rekao je Knežević za RTS.

On je naglasio da donošenje rezolucije i smjena ministra pravde Vladimira Leposavića nije mogla da se spriječi i da su upozoravali premijera Zdravka Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

Knežević je ponovio da Krivokapić, po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

“Gotovo da niko ne može vjerovati da se poslije devet mjeseci nalazimo u jednoj situaciji da nema razlike između spoljnopolitičkih poteza Mila Đukanovića i Duška Markovića sa spoljnopolitičkim potezima Zdravka Krivokapića koji su usmjereni protiv Srbije i srpskog naroda”, naveo je Knežević.

On smatra da je Krivokapić čak i radikalniji u nekim potezima prema Srbiji i srpskom narodu.

Knežević kaže da se plaši da je ta platforma “lansirna rampa za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsjednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda” i da očekuje “talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namjerom da se ukine Republika Srpska”.

 

 

Ostavite komentar: