Klinički centar Vojvodine ga proglasio mrtvim: Tri mjeseca dokazivao da je živ

Đorđe Milošević tužio KC Vojvodine jer su ga proglasili mrtvim. Ostao sam bez dokumenata, ni lijekove nisam mogao da uzmem.

I danas se osjećam loše zbog toga što me je Klinički centar Vojvodine 19. januara 2018. godine proglasio mrtvim. Tri mjeseca mi je bilo potrebno da dokažem da sam živ. Ostao sam bez svih ličnih dokumenata, nisam mogao kod ljekara po lijekove da odem, a račun u banci mi je bio blokiran, a srčani sam bolesnik sa tri bajpasa, i imam dijabetes.

Ovo je u petak u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, na početku suđenja rekao penzioner Đorđe Milošević, koji je zbog toga što je Klinički centar Vojvodine izdao potvrdu da je mrtav, podnio tužbu protiv ove zdravstvene ustanove, smatrajući da su mu tom administrativnom greškom povrijedili ugled i čast.

Đorđe Milošević / Foto: Novosti.rs

– Ni do danas nije odgonetnuto ko je taj čovjek koji je preminuo, a mene su proglasili mrtvim – kaže Milošević, pitajući ko je mogao na njegovo ime da bude sahranjen. – U osamdesetoj godini su mi rekli da ne postojim. Bio sam u šoku, nisam mogao da vjerujem šta mi se dešava. U matičarskoj službi sam dobio i izvod iz matične knjige umrlih.

Objašnjavajući kako je saznao da se više ne vodi kao živ, vremešni penzioner je rekao da je sve “isplivalo” kada je želio da registruje automobil i za taj posao angažovao agenciju. U matičarskoj službi je saznao da je u knjigu umrlih upisan na osnovu potvrde o smrti iz KCV.

Vlasnik angažovane agencije za registraciju vozila, Nebojša Đurić, u svom svjedočenju je potvrdio Miloševiću priču, navodeći da se i on sam našao u čudu, kada mu je po povratku iz policije, advokat koji za njegovu firmu obavlja registraciju vozila, saopštio da je klijent mrtav.

– Svašta mi je u tom momentu prošlo kroz glavu, jer sam i ja kao zastupnik firme bio doveden u nezgodnu situaciju – kazao je Đurić. – Pozvao sam Miloševića sutradan u kancelariju, i saopštio koji je problem. Čovjek se našao u čudu, mijenjao je boju u licu, bio je crven, pa bijel, počeo je da drhti, bio je usplahiren, pitajući se kako je to moguće.

Po riječima zastupnika KCV, potvrda o smrti Đorđa Miloševića je izdata na osnovu informacije iz Centra za socijalni rad.

KCV ZVAO DA SE IZVINI

PO Miloševićevim riječima, poslije objavljivanja u medijima da je proglašen mrtvim, zvali su ga iz KCV.

– Muški glas mi je preko telefona rekao da je greška kod njih i pozvao me da dođem u KCV da primim njihovo izvinjenje – kazao je Milošević. – Mene interesuje koji je ljekar potpisao da sam ja umro.

ISTO IME I PREZIME

Povodom ovog slučaja, KCV je poslije objavljivanja u medijima slučaja novosadskog penzionera avgusta 2018. godine, saopštio da je u januaru te godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet. Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je riječ o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima o toj osobi (JMBG i adresa stanovanja).

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: