“Kina će do 2025. investirati u Srbiju 20 milijardi dolara”

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da su sadašnje investicije u Srbiju preko deset milijardi dolara.

Ona je naglasila da je tendencija da, ako se ostvare svi potpisani međudržavni sporazumi, da ulaganja mogu da dostignu oko 20 milijardi dolara do 2025. godine.

Čen Bo je izrazila uvjerenje da će se saradnja dalje razvijati kroz još aktivnije uključivanje investitora, prije svega malih i srednjih preduzeća iz Kine, i jačanjem saradnje na polju inovacija i poljoprivrede, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

“U našem odnosu i saradnji nema zabranjenih zona i nema prepreka”, naglasila je ambasadorka.

Poslanik Dragomir Karić rekao je da treba sarađivati i raditi sa državama kao što je Kina, koja, kako navodi, podržava Srbiju u Savjetu bezbjednosti i u svim medjunarodnim organizacijama.

Poslanička grupa prijateljstva Srbije i Kine, koju predvodi Žarko Obradović, ugostila je u Narodnoj skupštini ambasadorku Kine Čen Bo, a na sastanku je istaknuto da su tradicionalno bliske veze između dvije države posljednjih godina ojačane do te mjere da su poprimile, kako su naveli, čelični karakter.

Predsjednik poslaničke grupe Žarko Obradović je rekao da Srbiju i Kinu vezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo i zahvalio se toj državi na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

 

Izvor:(B92)

Ostavite komentar: