Kažnjena sa više od 3.300 evra: Frizerka podigla cijenu šišanja sa 6,64 na 7 evra

Frizerka Sabina Samardžija iz Hrvatske, koju je Državni inspektorat kaznio sa 3.318 evra jer je minimalno, za nekoliko centi, povećala cijene usluga, na konferenciji za novinare saopštila je da je podnijela prigovor na kaznu te da je na povećanje bila primorana zbog rasta nabavnih cijena.

Samardžija je povisila cijenu farbanja kose s 19,91 evra na 20 evra, a žensko šišanje sa 6,64 evra na 7 evra i zbog toga joj je uručena kazna, kao pravnoj osobi te kao odgovornoj osobi, od ukupno 3.318,07 eura.

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i Inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. decembra a jer su porasle nabavne cijene. Deset godina nisam dizala cijene”, rekla je Samardžija, prenosi Index.

Podršku joj je dao saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot koji je upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici koje se, kazao je, stigmatizuje i proganja.

Na njihova se leđa, kako je rekao, svaljuje ukupna odgovornost ekonomske politike vladajuće stranke, lokalnih šerifa i svih ostalih koji ne vode dobro lokalne sredine, a ni državu. – Nije normalno da predsjednik vlade prije nekoliko mjeseci kaže da će kava porasti za svega dva centa, 0.23 odsto, a da ljudi povise cijene za nekoliko tih centi o kojima je premijer govorio i da onda dolaze inspektori kao ekonomska Udba, koja maltretira ljude. Ispostavljaju neustavna i protivzakonska rješenja koja su dodatni troškovi obrtnicima i poduzetnicima – rekao je Troskot

Ostavite komentar: