Katarina imala 19, Stjepan 21 godinu: Detalji udesa u kojem su stradali brat i sestra VIDEO, FOTO

10.04.2024. | 10:11

U strašnom sudaru u mjestu Ratac na državnom putu D-8 u utorak oko 20.40 dvoje ljudi je poginulo, a još dvoje je povrijeđeno.

Poginuli su brat i sestra sa zapadnog dijela Dubrovačko neretvanske opštine.

Do nesreće je došlo juče u večernjim satima na ravnom i preglednom djelu puta, a nesreću je, prema nezvaničnim informacijama, skrivio vozač automobila stranih registarskih oznaka kojim su se vozili albanski državljani. U sudaru su učestvovala tri vozila, a dvoje povrijeđenih prevezeni su u dubrovačku bolnicu.

Kako je potvrđeno za Index.hr, u nesreći su poginuli brat i sestra iz Gradaca. On je bio 2003. a ona 2005. godište. Na Fejsbuk stranicama mjesta Gradac brojni građani se opraštaju od njih, navodi hrvatski portal.

Načelnik opštine proglasio je Dane žalosti zbog tragične smrti brata i sestre.

– Opština Gradac proglašava Dane žalosti na području opštine Gradac od 10. do 13. aprila 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek – navodi se. Dani žalosti obilježiće se spuštanjem zastave na pola koplja na području opštine, a u tom periodu neće se održavati zabavni programi i dešavanja.

– Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku delatnost da svoje poslove obavljaju primereno Danima žalosti – dodaje se.

Zbog nesreće je sinoć saobraćaj u potpunosti bio zatvoren na ovom djelu Jadranske magistrale.