Kancelarija za KiM potvrdila: Počele isplate zarada Srbima koji su napustili prištinske institucije

U četiri opštine na sjeveru Kosova danas je počela isplata zarada svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili prištinske institucije na sjeveru pokrajine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Riječ je o zaradama, koje će biti redovne i uplaćivane na vrijeme, početkom svakog mjeseca.

U saopštenju se ističe da se na ovaj način u potpunosti realizuje obećanje koje je dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da će država Srbija pomoći svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na sjeveru Kosova.

Ovi građani potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a od danas mogu da podignu svoje zarade.

Kao što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Srba na sjeveru Kosova napustili su 5. novembra institucije samoproglašenog Kosova nakon što je nelegalno smijenjen direktor policije za region sjever Nenad Đurić jer je odbio da realizuje odluku Prištine o preregistraciji vozila.

Ostavite komentar: