Kakav podvig ljekara! Ženi izvadili ogroman tumor pun sluzi, da je čvrst težio bi 50 kilograma

Ljekari Urgentnog centra u Beogradu napravili su pravi podvig.

Oni su pacijentkinji staroj 75 godina iz Rakovice uklonili tumor iz stomaka od čak 12 kilograma i dugačak više od 30 centimetara.

Komplikovana i po život opasna intervencija obavljena je juče ujutro i trajala je oko dva sata, piše Informer.

Tumorska promjena krenula je da se razvija od lijevog jajnika, a kako su ovo bolesti koje veoma brzo napreduju, za veoma kratko vrijeme, tumor se raširio i na cijelu trbušnu duplju.

Operacija je prošla bez komplikacija i pacijentkinja se uspješno oporavlja.

Kako kaže hirurg doktor Vladimir Vukojević, koji je bio na čelu ljekarskog tima, zbog veličone tumora i njegovog širenja bila je potrebna brza intervencija.

“Žena je odmah primljena na odjeljenje hirurgije. Zbog epidemije korona virusa sve radimo još opreznije nego do sada, jer moramo da zaštitimo i pacijente i nas. Nismo imali vremena za gubljenje, jer su ovo tumori koji se velikom brzinom šire i rastu. Kada smo otvorili stomak, vidjeli smo ono što nam se ukazalo na snimku. Ogromni tumor pun sluzi. Nakon dva i po sata uspješno smo ga odstranili. Da je bio čvrste mase bojim se da bi dosegao i do 50 kilograma”, objašnjava sagovornik i ističe da je operacija prošla bez komplikacija i da se pacijentkinja dobro osjeća i da joj je život spašen.

Ostavite komentar: