Jurić o slučaju Aleksića: Takvi zlostavljači su opasniji od onog koji je ubio moje dijete

Igor Jurić, osnivač “Fondacije Tijana Jurić”, govoreći o slučaju Miroslava Aleksića, uz ogradu da ne govori o njemu jer mu krivica nije dokazana, izjavio je da su takvi seksualni zlostavljači opasniji od onog koji je ubio njegovu kćerku.

Podsetimo, Tijanu je u julu 2014. godine ubio Dragan Đurić, mesar iz Beograda, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i ubistvo.

Povlačeći paralelu, Jurić je u emisiji “Upitnik” na RTS rekao:

“Čovjek koji je ubio naše dijete nije dovoljno inteligentan i moćan da može da manipuliše djetetom i zato ju je ubio, dok ovi uticajniji seksualni zlostavljači to mogu. U tome je razlika. Meni su ovakvi ljudi mnogo opasniji nego onaj koji je ubio naše dijete”.

Sa Jurićem se složila psiholog Tanja Ignjatović i dodala:

“Takvi su psihološki ubili desetine”.

Gost emisije bila je i Ivana Josifović, sudija Višeg suda, koja se zapitala zašto su djevojke ćutale tolike godine i zašto društvo nije reagovalo na snimke Aleksićevih časova iz 90-ih godina.

Tanja Ignjatović je pokušala da odgovori:

“Djeca ne mogu da primjete sve nedozvoljene seksualne radnje koje zlostavljačima predstavljaju pripremu za bludnu radnju. Tom pripremom oni zbunjuju djecu”.

Jurić je, govoreći o jednom aktivnom slučaju, takođe objasnio sa kakvim se problemima suočavaju zlostavljana djeca.

“Kada sam ga pitao koliko je to boljelo na skali od 1 do 10, odgovorio je 30. To dijete je inteligentno, a otkrilo nam je da mu je najveći strah bilo da ga porodica ne odbaci. Bilo je izmanipulisano”, rekao je Jurić, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: