Još niko nije uhapšen: Identifikovani neki od osumnjičenih kopača tunela ispod Višeg suda

Iako su nadležni u Crnoj Gori tvrdili da znaju ko su i gdje se nalaze kopači tunela ispod Višeg suda u Podgorici, ni 10 dana nakon njegovog otkrića niko nije uhapšen niti se znaju imena osumnjičenih.

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, identifikovani su neki od osumnjičenih, policija i tužilaštvo su došli do određenih saznanja, što će najvjerovatnije biti saopšteno narednih dana.

Zvanično nije saopšteno šta precizno nedostaje u depou Višeg suda. Prema riječima ministra pravde Marka Kovača iz zgrade suda odneseno je 19 komada vatrenog oružja. Predsjednik Višeg suda Boris Savić kazao je juče da je najmanje pet sudskih predmeta kompromitovano.

Policijski službenici i danas su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, juče su na tom mjestu pronađene rukavice, koje su kako vjeruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mjesta na kom je nedavno zaplijenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, a nakon toga otkriveno je i da otvor u depou vodi do obližnjeg stana.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su navodno boravili osumnjičeni.

Istragom u slučaju “tunel” rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Ostavite komentar: