Još ima antitijela: Igor je nulti pacijent u Srbiji

Igor Đantar iz Bačke Topole, prva osoba kojoj je u Srbiji potvrđen virus korona 6. marta 2020. godine, kaže da se godinu dana kasnije osjeća dobro, da nema nikakve tegobe, a nedavna kontrola je potvrdila da još ima dovoljan broj antitijela.

Đantar ističe da će se, čim bude potrebno, svakako vakcinisati.

On se prisjeća da je poslije izlaska iz bolnice bio veoma slab i umoran, te da mu je za potpunu regeneraciju pluća, zbog jake upale, trebalo nekoliko mjeseci.

“Činjenica da sam nulti pacijent u Srbiji mi je promijenila život u tom smislu, kao i ostalim ljudima u našoj zemlji – svi smo shvatili za vrijeme pandemije da je zdravlje najveće blago u životu i da bolest može za tren oka da nam promijeni sve”, rekao je Đantar za Tanjug.

On kaže da je prvih nekoliko sedmica, dok je bio u veoma lošem stanju, medijska pažnja bila okrenuta prema njemu, ističući da takva popularnost nikome ne treba.

Prema njegovim riječima, jedino dobro u svemu tome jeste to što je mogao da podijeli iskustvo sa drugima, kada je broj oboljelih počeo naglo da raste.

“Nadam se da sam im pomogao u tome da treba da se javimo ljekaru i da se ponašamo odgovorno, da slušamo savete struke”, kaže Đantar.

Ostavite komentar: