Jezive prepiske! Mladić izboden 22 puta, pa zaklan: Ovako je prijetio ubica

Nusret D. (28) pronađen je mrtav u jednom napuštenom bunaru u zaseoku kod Tutina, nakon što je u četvrtak prijavljen njegov nestanak.

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z, bivši suprug Rijalde H, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

“Sandžak danas” objavio je jezive prepiske u kojim ubica prijeti Rijaldi H. Poruke su nastale znatno ranije, kada je Rijalda H. bila u svađi sa Seadom Z.

Takođe ovaj portal, objavio je da postoje dokazi da su u noći ubistva Rijalda H. i Sead Z. bili zajedno u jednom restoranu u Novom Pazaru.

“Jedno od vas će otići pod crnu zemlju”, napisao je Sead Z, prenosi “Sandžak danas”.

Sead je dalje nastavio:

“Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjećeš šta ću uraditi.”

Na šta mu je Rijalda H. odgovorila: “Marš bre.”

“Je** mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju”, insistirao je Sead Z, a Rijalda H. je uzvratila: “Neka ti je** Mujesiru.”

“Bićeš svjedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno”, napisao je Sead Z.

Novi šokantni detalji

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, sumnja se, nije ona poslala.

Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar, prenosi “Sandžak danas”.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku. Na dogovorenom mjestu, umjesto nje, dočekala ga je grupa muškaraca.

Prema izjavama svjedoka i dokazima prikupljenim tokom istrage, Nusret je brutalno pretučen prije nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar.

Nusret je sahranjen u rodnom Đerekaru, dok su se od njega oprostili njegovi najmiliji – otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno je u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najvjerovatnije iz strasti ili osvete.

Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vrijeme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku sa Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje.

Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekala su ga nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Portal “Sandžak danas” je objavio dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Na snimcima se vidi kako golf 4, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne, piše portal “Sandžak danas“.

Ostavite komentar: