Jedna zemlja EU proslijedila operativna saznanja: Vučić o atentatu koji kriminalci pripremaju na njega

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras građanima prvi put nakon što je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obavijestio javnost da se na predsjednika priprema atentat.

– Dobio sam informaciju, to je jedna zemlja EU proslijedila, operativna saznanja, i oni su dali detalje, hvala im na tome. Ja ne mislim da ljude to treba da zanima, oni imaju i svoje probleme, a ne da ih mi opterećujemo svojim stvarima – rekao je Vučić.

Predsjednik je rekao da je ponosan na činjenicu da godinu i dva mjeseca nije bilo nijednog mafijaškog ubistva.

– vidio sam nekih 7 imena u tom dopisu. Nisu uopšteno govorili, već konkretno, tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Nikoga od njih nisam vidio niti čuo za njih, pa ne postoji nijedna lična stvar. Da li je to istina, ja ne mogu da tvrdim, a nadležni preduzimaju sve mjere – rekao je predsjednik.

Vučić je kazao da je Srbija zadala jak udarac mafiji prošle godine, i da je svjestan da to mnogima smeta, i da je mnogima u interesu destabilizacija Srbije, prenose “Nvosti”.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izvijestio javnost da je MUP zvanično obaviješten o aktivnostima organizovane kriminalne grupe čiji je cilj atentat na predsjednika Vučića.

Kako je Vulin saopštio, atentat je planiran za februar.

– Obaviješteni smo o postojanju kriminalne grupe koja sprema atentat na Aleksandra Vučića. Na čelu ove kriminalne organizacije je Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana – rekao je Vulin.

Ostavite komentar: