Jecaji prekidali muk i tišinu! Sahranjena dvojica Srba koja su ubijena u Banjskoj

01.10.2023. | 16:16

U prisustvu velikog broja građana danas su sahranjena dvojica Srba ubijena u Banjskoj – Bojan Mijailović na novom groblju u Leposaviću, a Igor Milenković u selu Graničica u opštini Leposavić.

Posmrtni ostaci trećeg ubijenog Srbina, Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, prebačeni su u Vrnjačku Banju, gdje će danas biti sahranjen.

Povorku sa tijelom ubijenog Nedeljkovića iz Zvečana je ispratilo više hiljada mještana, a na administrativnom prelazu Jarinje iz povorke je izvučen Lazar Janićijević, kojeg je policija odvela u nepoznatom pravcu, ali se pretpostavlja da je sproveden u Policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Za sada nema informacija zbog čega je Janićijević uhapšen.

U svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zavladali su strah i uznemirenje. Kako javlja dopisnik Srne, smanjeno je kretanje čak i između srpskih sela u centralnom dijelu Kosova, a u Kosovskom Pomoravlju /region Gnjilana/, u kojem su srpska sela ispresijecana albanskim, gotovo da i nema kretanja.

Po društvenim mrežama se širi objava u kojoj se Srbima “savjetuje da se u noćnim časovima ne kreću putnim pravcima od Prištine prema Podujevu i od Prištine preko Kosovske Mitrovice do Leposavića i Zubinog potoka”.

U objavama je navedeno da nepoznata lica u crnim odijelima presreću vozila sa srpskim tablicama, uz poruku “Čuvajte se!”.

Oznake: Banjska, Sahrana, Ubistvo