Jasan potez! Policija Crne Gore podnijela krivičnu prijavu protiv Nevolje i članova klana

Crnogorska policija podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja.

Iz SDT-a je saopšteno da se Belivuk i NN lice sumnjiče da su u drugoj polovini 2020. formirali kriminalnu organizaciju “koja za cilj ima vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti i moći”, prenose podgoričke “Vijesti”.
“Djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duže vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određen zadatak i ulogu”, navodi SDT.
Kako dodaje, u djelovanju kriminalne organizacije planirana je primjena zastrašivanja i nasilja.
“Organizatori su lično ili preko drugih članova organizacije vrbovali lica za članove kriminalne organizacije, pa su pored za sada NN lica, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili M.M, J.N. i Ž.R”, saopšteno je iz SDT-a.

Ostavite komentar: