Jaka bura lomi drveće u Crnoj Gori, zatvoren tunel Mogren

Jak sjeverni vjetar večeras u Herceg Novom obara drveće i pojedini dijelovi grada su bez električne energije, dok je put Budva – Kotor kroz tunel Mogren zatvoren za saobraćaj.

Iz lokalne meteorološke stanice u Herceg Novom saopšteno je da na mjernom mjestu vjetar duva brzinom od oko 70 kilometara na čas, a da udari mogu biti i intenzivniji u drugim djelovima grada.

Dežurne ekipe uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj.

Ima oštećenih automobila, a pojedini dijelovi grada su bez električne energije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović rekao je da su četiri ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije u Herceg Novom Boro Obradović potvrdio je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

U Kumboru i na Toploj oboreni su stubovi javne rasvjete.

Bez električne energije su potrošoči dijela Igala, NJivica, Žvinja, Zelenike i dio rivijere, javila je večeras Radio televizija Herceg Novi.

Policija je večeras zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Iz Uprave policije u Podgorici Srni je potvrđeno da je saobraćaj preusmjeren preko brda Topliš.

Nezapamćena oluja u Budvi: Vetar odneo krov škole, prevrnuo kamion 

Jak olujni vjetar pričinio je večeras veliku materijalnu štetu na teritoriji Budve u Crnoj Gori, prenosi Radio-televizija Budva.

Vjetar je odnio krov sa Srednje mešovite škole “Danilo Kiš”, od siline vetra prevrnut je i kamion na zaobilaznici. Takođe, vjetar je lomio stabala, usled čega je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima…

Foto: Vuk Lajović

Od siline vetra polomljen je i deo ulične rasvjete, porušene kućice na trgu ispred Starog grada.

“Ekipe vatrogasaca i komunalaca su već tri sata na terenu i bore se sa saniranjem posljedica jakog olujnog vjetra”, kazao je za portal RTV Budva Dragan Božović , načelnik Službe zaštite i spašavanja.

Inače, policija je večeras zatvorila i put Budva-Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Iz budvanskog Odeljenja bezbjednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vjetra.

 

 

Ostavite komentar: