Jahtom ubio policajku! Maloljetni sin biznismena ponovo izlazi pred sud

Pred sudijom kotorskog Osnovnog suda Momirkom Tešić, 23. novembra ponovo će se naći Beograđanin M.S, koji se tereti da je kao maloljetnik ljetos izazvao pomorsku nesreću u Budvi u kojoj je poginula službenica policije Maja Šljivančanin, a povrijeđen njen vjerenik Vladan Stanišić.

Presuda kojom je maloljetni M.S, zbog pomorske nesreće u Budvi u kojoj je poginula Maja Šljivančanin osuđen na društveno-korisni rada od najduže 120 sati, donijeta je uz bitne povrede odredbi Zakonika o krivičnom postupku.

To je zaključak Višeg suda u Podgorici, i razlog što je veće sudije za maloljetnike Radomira Ivanovića, ukinulo presudu sudije kotorskog Osnovnog suda Momirke Tešić i odredilo da suđenje počne iznova.

“Prvostepeni sud ovako datu analizu kretanja i sudara plovila cijeni u korist maloljetnog, pa se po stavu prvostepenog suda ipak radi o slučaju križanja kurseva jer je to povoljnije za maloljetnika, tim pre jer se uzima u obzir da ni sam tužilac u činjeničnom opisu ne stavlja maloljetniku na teret preticanje”, dodaje se u obrazloženju odluke.

Dok se čeka novo suđenje maloljetniku koje je zakazano za 23. novembar, čeka se i odluka tužilaštva po krivičnoj prijavi koju su zbog ove pomorske nesreće, kako pouzdano protiv oštećenog Stanišića podnijeli branioci optuženog M.S. Stanišić je u razgovoru rekao da nije upoznat da je protiv njega podnijeta krivična prijava pa samim tim ni zbog čega.

Ostavite komentar: