Izrešetan dok je izlazio iz mercedesa: Na današnji dan ubijen Marko Markuš, ubica još na slobodi

Marko Markuš (29) ubijen je prije tačno pet godina u pucnjavi ispred novosadskog hotela “Sajam” u Hajduk Veljkovoj ulici kada je izlazio iz svog “mercedesa”.

Napadač je na njega ispalio sedam hitaca iz vatrenog oružja. Ovaj mladić, inače sin bivšeg policajca, inspektorima je bio dobro poznat jer je kriminalnu karijeru počeo kao maloljetnik. On je nekoliko mjeseci prije smrti pušten iz zatvora gdje je odslužio kaznu za pokušaj ubistva.

Markuš je imao debeo policijski dosije. U februaru iste godine pušten je iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posljedica povreda. U vrijeme ubistva, protiv njega se vodio postupak za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću, zvanom Dizel, kom je 2014. Ulici Laze Telečkog polomio vilicu, ali je postupak obustavljen nakon njegove smrti.

Živio je brzo, ludo i raskalašno, o čemu su svjedočili brojni privatni video snimci, kao i fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Marko je bio šurak čuvenog košarkaša Darka Miličića. Markova rođena sestra Zorana i Darko su se vjenčali u maju 2009. godine poslije nekoliko godina zabavljanja. Prvo je uslijedilo crkveno vjenčanje u Sremskim Karlovcima, a zatim i slavlje u Novom Sadu. Bračni par Miličić ima troje djece.

Markuš je u medijima nazivan “novim Kneletom”.

Potraga za njegovim ubicama i dalje traje.

Ostavite komentar: