Izostala reakcija nadležnih: Gomilao smeće, pa zapalio stan

Problem stanara novobeogradskog solitera u Ulici dr Ivana Ribara 57 bukvalno se razgorio kada je u stanu njihovog komšije M.I. (77), koji godinama taloži smeće iza svojih vrata na 11. spratu, izbio požar!

Uovom incidentu koji se dogodio 5. januara na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je njegov dom izgorio u potpunosti. Iako su stanari ove višespratnice na čelu sa upravnikom bezbroj puta alarmirali različite institucije zbog komšije koji gomila đubre u stanu i ovoga puta izostala je bilo kakva intervencija nadležnih, dok se nije dogodila nesreća, prenosi Blic.

Reporteri Novosti su u soliteru u Novom Beogradu na 11. spratu zatekli crne zidove oko svih stanova, a u vazduhu se i poslije dvije nedjelje osjećao miris gareži. Ispred zapaljenog stana bile su smještene dvije plinske boce, crne od nedavnog požara, dok su vrata bila uklonjena. Susjedi sa kojima su razgovoarali ispričali su da sa komšijom “ratuju” više od dvije decenije i da je gomila koju je taložio u svom stanu bivala sve veća, a smrad nesnosan.

– Tog dana najprije smo osjetili da nešto gori, a kada smo izašli imali smo šta i da vidimo. Iz stana je kuljao dim, a M.I. je bio ispred i vikao: “Sredio sam vas, zapamtićete vi mene” i krenuo da bježi – u dahu pričaju susjedi sa 11. sprata – Srećom, vatrogasci su brzo stigli i ugasili vatru, a mi zbog incidenta nismo imali struju nekoliko dana. Mi se sa njim dugo borimo, on je 23 godine dovlačio to đubre u svoj stan. Smrad smo osjećali neprestano.

Kako je rekao upravnik zgrade Zlatan Zeljić, brojni apeli i žalbe koje je zajedno sa ostalim stanarima upućivao nadležnim institucijama nisu pomogli, svi su bili nijemi na njihov problem.

– Obraćali smo se Opštini Novi Beograd, Centru za socijalni rad, komunalnoj inspkeciji, ali bez uspjeha – navodi Zeljić – Svi su samo prebacivali odgovornost sa jednih na druge. Mi sa njim zaista nismo imali drugh problema, bio je uvijek korektan, ali da prestane sa sakupljanjem smeća nije htio. Eventualno, kada mu kažemo, izbaci dvije kese i to je to.

Prema Zeljićevim riječima, radnici iz Centra za socijalni rad došli su tek poslije požara da ispitaju situaciju, dok je policija takođe intervenisala i pre nekoliko dana konačno odvela M.I. Stanari se nadaju da će njihov komšija konačno biti pod budnim okom ljekara, jer smatraju da je odavno trebalo da bude.

Ostavite komentar: