Izborna skupština u Kosovskoj Mitrovici: Zlatan Elek izabran za novog predsjednika Srpske liste

24.10.2023. | 14:30

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izabran je za novog predsjednika Srpske liste na Kosovu i Metohiji.

Na Izbornoj skupštini u Kosovskoj Mitrovici izabrano je i pet potpredsjednika, kao i portparol, javio je RTS.

Elek, koji je na čelu Srpske liste zamijenio dosadašnjeg predsjednika Gorana Rakića, zahvalio je prethodnom rukovodstvu liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima.

On je poručio da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da će sve važne političke odluke uvijek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda, čuvajući prijeko potrebno jedinstvo.

Novi potpredsjednici su bivši predsjednik opštine Zvečan i zamjenik direktora KBC Kosovska Mitrovica Dragiša Milović, predsjednik opštine Štrpce Dalibor Јevtić, direktor Studentskog centra Dragana Antonijević, dekan Ekonomskog fakulteta Tanja Vujović i predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac.

Za članove Predsjedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić, Saša Milošević.

Za portparola Srpske liste imenovan je Igor Simić.