Izbo ga nožem: Đurović osuđen na 30 godina za ubistvo studenta

Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svjedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao s nožem u ruci iz svoje kuće, naletio na Mileusnića i izbo ga oko 5.50 zbog čega ga je osudio za krivično djelo teško ubistvo na podmukao način.

Ðuroviću je ovom presudom produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sjedišta Višeg suda u Beogradu, da sačekaju presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: “Samo da si nasmejan, takvog te pamtim”, a donijeli su i transparent na kom piše “pravda za Miloša”.

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gdje su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Ostavite komentar: