Ispovijest čovjeka koji je spasavao djevojčice iz autobusa: Plakale su od straha

Autobus sa odbojkašicama Mladog radnika prevrnuo se na putu Buđanovci – Pećinci, ali zahvaljući herojima iz Pećinaca sve djevojke su izvučene žive!

Pored lokalnih mještana na mjestu ove jezive nesreće našao se i jedan vozač koji je za Kurir ispričao sve detalje spasavanja djece.

“Krenuo sam prema Šapcu i na krivini kod sela Pećinci sam naišao na udes. Tu su već bili mještani koji su iz prevrnutog autobusa koji je bio prevrnut u kalanu vadili ljude. Odmah sam prišao da pomognem. Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Vidio sam da su povrijeđena djeca. Čuo sam da su naši mladi sportisti, odbojkašice…”, počeo je priču ovaj heroj.

Nastavak je uznemirujući.

“Doktori su djevojčice i dječake stavili u sanitetsko vozilo i prevezli ih u bolnicu. Ja sam povezao nekoliko njih do hotela. Oni nisu tamo odsjeli nego su prebačeni da ne bi stajali na putu da se smrzavaju. Vlasnik hotela Slaviša Lazić je dao besplatno sobe”.

Niko nije znao gdje je vozač.

“Koliko sam čuo vozača nije bilo i niko nije znao gdje je. Policija je takođe došla na mjesto nesreće”.

Ispričao je ovaj sagovornik i detalje…

“Jako mi je žao, kada sam video autobus pomislio sam na najgore, ali hvala Bogu prošli su sa lakšim povredama. Sreća u nesreći da se tako završi. Bilo mi je žao te djece. Djevojke su bile uplašene, ma svi su bili uznemireni i vidjelo se da su pod velikim stresom. Neki su i plakali od straha”.

Ovaj heroj zaslužuje da se njegov ime kaže i napiše, ali on to ipak nije želio.

Ostavite komentar: