Incident u vrtiću: Vaspitačica tjerala dijete da rukama izvadi hljeb iz WC šolje

22.03.2024. | 17:49

“Iskreno nam je žao zbog svega”, odgovorila je portalu 24sata.hr uprava dječjieg vrtića iz Zaprešića nakon što je u javnost procurilo da je njihova vaspitačica tjerala dijete da rukama vadi hljeb iz WC šolje.

Za incident se saznalo nakon što se na Fejsbuk stranici “Mamin blog” pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima djeteta) u kojem je opisala incident.

Navela je da je dijete prekršilo pravila o ručku:

“Unutar grupe pravilo je da sebi sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hljeb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hljeba – ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti.”

Dalje je navela da je dijete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hljeb i dobilo ga je jer ga nisu provjeravali, vjerujući da se drži dogovora.

“Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hljeb se ne uzima ako ne želiš, podstakli smo ga pojede ostatak”, stoji u navedenom pismu.

Takođe se navodi da je dijete bacilo hljeb u VC, a dio hrane naguralo u džepove. Dijete je na kraju izvadilo hljeb iz VC šolje, a u pismu navode da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.

Da se incident dogodio, za 24sata.hr su potvrdili i u vrtiću, koji je poslao pisani odgovor.

Pisani odgovor vrtića prenijeli su u cijelosti:

“Poštovani, u vezi s nastalim događajem u dečjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo preduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Srazmjerno rezultatima preduzeće se dalje potrebne mjere i aktivnosti”, napisali su.

O detaljima nisu htjeli da govore niti direktno da potvrde šta se tačno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenih nakon incidenta.

“Razgovaramo međusobno o tome šta i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo”, dodali su.

Upit je poslat i policiji, ali do objavljivanja vijesti odgovor nije stigao.

Oznake: Dijete, Incident, Vrtić, WC