Ime dobila po srpskoj heroini! Malena Milunka je deseto dijete u porodici Vuković

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov čestitao je danas porodici Vuković iz Kosovske Mitrovice rođenje desetog djetata – djevojčice koju su nazvali Milunka, po srpskoj herioni Milunki Savić.

“Vukovići nam svima moraju biti ponos i uzor divne srpske porodice koja je u ovako teškom vremenu izrodila desetoro djece. Tako se najbolje čuva naše srpsko postojanje”, naveo je Arlov. On je istakao da je veliki ponos, ali i obaveza desetoro djece izvesti na pravi put, te naglasio da je siguran da će roditelji – Ana i Dalibor u tome sigurno uspjeti.

“Upućujem izuzetne čestitke za veliko bogatstvo koje se zove osam kćeri i dva sina”, poručio je Arlov, navodeći da ga je danas obradovao poziv srećnog oca, koji mu je prenio da se malena Milunka rodila sinoć.

Arlov je naveo da je mnogo puta posjetio ovu porodicu, podsjećajući da Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, uz još petoro djece, zahvaljujući donatoru iz Republike Srpske, stipendira sa 100 evra na mjesečnom nivou i Kseniju iz porodice Vuković, saopšteno je iz Odbora.

On je naglasio da će, ako mu bude dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju, rado posjetiti porodicu u Kosovskoj Mitrovici i uručiti im zlatnik.

Ostavite komentar: