Ima li BiH razlog za paniku? U Beogradu pripravnost najvećeg stepena zbog nevremena

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić naložio je nadležnim gradskim komunalnim službama pripravnost najvećeg stepena nakon snažnog nevremena i obilnih padavina prethodnog dana.

Radojičić, koji je ujedno u komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, istakao je da se situacija prati iz minuta u minut, a informacije prikupljaju u realnom vremenu, te da se prate krizne tačke, saopšteno je iz pres-službe grada Beograd.

“Sve ovo je neophodno kako bismo Beograđane maksimalno zaštitili. U narednih 48 časova pripravnost će biti na najvećem stepenu. Takođe sam naložio da se uvedu dežurstva”, rekao je Radojičić.

On je naveo da se to prvenstveno odnosi na javna komunalna preduzeća “Beogradski vodovod i kanalizacija”, “Gradska čistoća”, “Beograd-put”, “Beogradvode”, ali i “Zelenilo-Beograd”, zbog stabala koja su tokom sinoćnjeg nevremena padala i bila nošena kišnom bujicom.

Radojičić je dodao da se prati i stanje u kanalima.

Beograd je juče u popodnevnim časovima pogodilo snažno nevrijeme, a jaka kiša praćena grmljavinom nastavila je da pada tokom noći.

Ostavite komentar: