Hrvatski političar izvodio striptiz u Parlamentu EU, pa suspendovan VIDEO

Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski evroparlamentarac i šef Živog zida, dobio je suspenziju u Parlamentu EU zbog nedoličnog ponašanja, što je potvrdio i predsjedavajući tog tijela David Sasoli.

Naime, hrvatski političar je počeo da skida sako i otkopčava kaiš na pantalonama tokom jedne septembarske sjednice.

Kazna podrazumijeva oduzimanje dnevnice na dva dana i privremenu suspenziju na sedam dana što znači da mu je onemogućen bilo koji oblik rada i učestvovanja u radu i aktivnostima radnih tijela Evropskog parlamenta.

Takođe, mjesec dana ne smije da predstavlja parlament na interparlamentarnim konferencijama i međuinstitucionalnim sastancima.

Sinčić ima dvije nedjelje za žalbu.

Šef Živog zida je 16. septembra tokom svog govora o siromaštvu građana optužio EU za “neadekvatno odnošenje s krizom koja će milione građana otjerati u bankrot”. U jednom trenutku počeo je da skida sako, a zatim počeo da raskopčava i kaiš na pantalonama.

To se može vidjeti na snimku od 2:28:20.

Nakon suspenzije oglasio se i sam Sinčić.

“Kada se u Evropskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog osnovnog prihoda”, stoji u njegovoj objavi na Fejsbuku, prenosi “Kurir”.

 

 Ostavite komentar: