Hrvatska spremna da plati kauciju za Tačija i ostale haške optuženike

Državni službenik Hrvatske Ermina Ljekaj Prljaskaj izjavila je da je Hrvatska podržava Kosovo i da je raspoložena da obezbijedi kauciju za Hašima Tačija i druge haške pritvorenik.

Dodala je da će hrvatski ministar spoljnih poslova u četvrtak boraviti u posjeti Prištini.

„Postoji mogućnost da Hrvatska da garanciju, za sada nema zvanične ponude. Vjerujem da je Hrvatska raspoložena i u četvrtak će ministar spoljnih poslova posjetiti Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini, rekla je Ljekaj Prljaskaj u emisiji „Frontal“ na T7.
Između ostalog je rekla da Hrvatska lobira za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

Bivši komandant OVK na području Košare, Hisen Beriša, izjavio je juče da poslije Slovenije i Austrije, Hrvatska nudi kauciju za haške optuženike.

Naveo je da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponudio da bude jemac u Specijalnom sudu za puštanje bivšeg predsjednika Hašima Tačija i drugih, da se brane sa slobode, prenosi Sputnik.

„Moj prijatelj iz Hrvatske rekao mi je da je hrvatski predsjednik ponudio da bude garant za puštanje na privremenu slobodu za sve koji su tamo“, rekao je Beriša.

A predstavnici naših institucija nisu imali hrabrosti da preuzmu ovu odgovornost, jer vam ne vjeruju“, dodao je, prenio je portala Kosovo onlajn.

 

 

Ostavite komentar: