Hrvatska policija uhapsila pedofila: Muškarac (46) seksualno iskoristio dijete

Zbog sumnji da je prije nedjelju dana na području Zagorja polno iskoristio 9-godišnje dijete policija je uhapsila 46-godišnjega muškarca, a na prijedlog Državnoga tužilaštva, pritvoren je u Remetincu.

O događaju je izvijestilo zagrebačko Opštinsko državno tužilaštvo.

“Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu je 18. januara 2022. godine ispitalo hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo polne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavka 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, donijeto rješenje o sprovođenju istrage protiv okrivljenih.

Postoji osnova sumnje da je okrivljeni počinio navedeno kazneno djelo 13. januara 2022. godine u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, na štetu djeteta (2013).

Sudiji istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog zbog opasnosti od uticaja na svjedoke (članak 123. stavka 1. tačka 2. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. tačka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen, pa je okrivljenom određen istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove”, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: