Hitno prevezeni u bolnicu! Djevojka i beba otrovali se ugljen-monoksidom u stanu

U stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, u Hrvatskoj, djevojka od 19 godina i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljen – monoksidom.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljen-monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova, pišu Varaždinske vijesti.
Povrijeđena djevojka i dijete prevezeni su, prema riječima radnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u varaždinsku Opštu bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Povrede im za sada nisu okvalifikovane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.
“Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, takođe je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe”, istakli su iz policije.

Ostavite komentar: