Haos u Ljubljani. Hiljade ljudi protestuju protiv mjera, gađali Parlament bakljama VIDEO

Suzavcem i vodenim topovima policija je večeras rasterala demonstrante u LjUbljani koji su se okupili u znak protesta protiv novih epidemioloških mjera vlade, nakon što je dramatično porastao broj zaraženih oid virusa korone.

Do incidenata je došlo u samom centru grada, kada su okupljen i počeli s napadom na policiju. Bacali su kamenje i staklene boce na policajce, a zatim su se okupljeni upustili prema zgradi parlamenta.

Policijski helikopter pratio je zbivanja u gradu, a kada je došlo do direktnoh sukoba sa policijom korišćen je i vodeni top. Policija je procijenila da se na Trgu republike u centru Ljubljane našlo oko 8.000 ljudi.

Protest je bio i politički motivisan, jer su okupljeni izvikivali uvrede aktuelnoj vladi i premijeru Janezu Janši, koji je donio odluku da se pooštre epidemiološke mjere. Tako Slovenci bez maske ne mogu ni na benzinske pumpe, a potvrda o vakcinisanju potrebna je za ulazak u šoping centre, bioskope, muzeje, prenose “Novosti”.

Nakon policijske intervencije okupljeni su se razišli. Inače, u Sloveniji je vakcinisano oko 53 odsto stanovnika, a u ovom času je oko 11.000 aktivnih slučajeva.

 

Ostavite komentar: