Gujon dobio nagradu “Najbeograđanin”: U Beogradu želim da ostarim

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon dobio je danas nagradu “Najbeograđanin”, koju dodjeljuje Radio-televizija /RTV/ Studio B.

Zahvalivši za priznanje, Gujon je rekao da je Beograd grad koji čuva svoje korijene i da u isto vrijeme uspijeva da bude gostoljubiv i otvoren za sve ljude.

“Ovo priznanje dokaz je da ljudi koji nisu iz Beograda, ni iz Srbije, mogu da budu prihvaćeni najsrdačnije moguće. U ovom gradu se proširila moja porodica, ovde moja deca odrastaju i školuju se. U Beogradu želim i da ostarim”, naveo je Gujon, saopštila je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Arno Gujon je nagrađen zbog doprinosa istinski kosmopolitskom duhu Beograda u vremenu punom izazova za očuvanje jedinstvenog duha srpske prijestonice.

“Gujon je time što je odlučio da živi u Beogradu, radi, zasnuje porodicu i odgaja svoju decu u trenutku kada su mnogi odlučivali da iz njega zauvek odu pokazao da ovaj grad imamo zbog čega da volimo, ali i da moramo da radimo na tome da bude još bolje mesto za život”, navedeno je u obrazloženju odluke.

U odluci o priznanju se navodi da je Gujon “Najbeograđanin”, koji je svojim izborom vratio vjeru u čuvenu parolu “Beograd je svijet”, kao i da ide putem kojim je tačno 100 godina prije njega prošao čuveni Arčibald Rajs.

Skulptura Kule Gardoš i plaketa uručene su Gujonu na njegovom radnom mjestu u Upravi uoči 53. rođendana RTV Studio B, koji se obilježava 1. aprila.

Gujon se preselio iz Francuske u Beograd 2012. godine, gdje živi sa suprugom Ivanom, kćerkama Milenom i Irenom i sinom Viktorom.

Ostavite komentar: