Gotova talačka kriza: Predao se muškarac koji je držao zatočenu ženu

Talačka kriza u kojoj je u Baranji u Hrvatskoj muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu okončana je bez žrtava u ranim satima danas.

Osoba je pod nadzorom, uhapšen je, slijedi kriminalističko istraživanje, nemamo nikog povređenog – rekli su u osječko-baranjskoj policiji.

Mogu reći da se sve na kraju dobro završilo. Malo neuobičajena situacija za malo mjesto u Baranji. Muška osoba je zatočila žensku osobu. Bilo je policijsko postupanje, malo selo, a puno svih službi na terenu. Ono što mogu reći da je policija pregovarala s osobom i u 2.40 se osoba dobrovoljno predala. Ženska osoba je u redu, stan je pregledan, službe su odradile svoj posao tako da je situacija riješena na najbolji mogući način – rekao je načelnik opštine Kneževo Zoran Kontak.

Satima držao ženu zatočenu i prijetio bombom

Talačka kriza prijavljena je u nedjelju 17.56 sati, a na terenu su bile sve hitne službe, uključujući pregovarače, pripadnike specijalne policije i hitne medicinske službe.

Muškarac je satima u stanu držao zatočenu ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuisani sve komšije.

Mediji su ranije objavili da je muškarac u stanu držao zarobljenog maloljetnog sina kojeg je u međuvremenu pustio. HRT piše da je muškarac odranije poznat policiji zbog nasilja, piše Index.

Komšije su bile evakusane

Za evakuisane stanare iz okolnih stanova, koji nisu pronašli smeštaj kod rodbine i prijatelja, bio je osiguran zamjenski smještaj u društvenom domu u Kneževu. Brzo su nas evakuisali. Ja kažem ženi – moraš u invalidska kolica. Oni su meni pomogli. Tablete sam joj uzeo. Mobilni i sve – ispričao je jedan komšija i dodao kako su on i supruga noć proveli kod drugog komšije.

Ostavite komentar: