Glavna tema priča uz prvu jutarnju kafu: Čaršiju “muči” pitanje ko je “teži” za 2,5 miliona evra

U Kraljevu su juče prije podne glavne teme čaršijskih i priča uz prvu jutarnju kafu bile – ko je dobitnik loto sedmice.

Ko je iz grada na Ibru dobio oko 2,5 miliona evra, da li je dobitnik Kraljevčanin ili je kombinacija ovdje samo uplaćena, da li je dobitna bila regularna kolona ili sistem, kome su brojevi 8, 17, 22, 26, 36, 37, 38, izvučeni u 85. kolu u petak uveče, donijeli sreću.

Razne teorije i komentari, naravno i čestitke srećnom dobitniku, osvanuli su i na društvenim mrežama, a bilo je i onih koji su krišom, i kao slučajno, obilazili pojedina uplatna mjesta pokušavajući da saznaju da li je baš tu uplaćen tiket, pišu Novosti.

“Naravno da će ostati anoniman, a šta drugo?! Drago mi je što je dobitnik iz Kraljeva, a još bi mi bilo draže da se radi o nekome kome je novac baš potreban, o nekome ko, kao i većina nas, jedva sastavlja kraj sa krajem… Nadam se da je sreća ovog puta pogledala dobre ljude, a ne one koji novca imaju i više nego što im treba”, kaže stariji Kraljevčanin zagledajući zatvorena vrata uplatnog mjesta Državne lutrije Srbije u centru Kraljeva.

“Ne rade vikendom. Ma, ko god da je dobio tolike pare, nek ih u zdravlju potroši”, dodaje šireći ruke.

Dobitak od 2,5 miliona evra, ili tačnije 294.466.795 dinara, zasigurno je najveća premija sa nagradnih i igara na sreću koja je stigla u Kraljevo. Bilo je i ranije dobitnika bingo premija, loto šestica, automobila i drugih nagrada, ali ovoliko novca odjednom, bar koliko sjećanje služi jednog od ovdašnjih pasioniranih ljubitelja igara ne sreću, do sada nije bilo.

“Loto igram pune četiri decenije, i dobijao sam petice, ponekad pristojne, ponekad skromne iznose, ali nikako da mi se posreći ta sedmica. Sada u petak pogodio sam jedan broj. Ali, uvijek kažem: biće bolje sljedeći put. Igram i nadam se, jer ko ne igra taj ne može ni da dobije, nije to neka velika mudrost”, priča Ilija V. Uz dilemu ko je srećnik i gdje je kombinacija uplaćena, u gradu na Ibru raspravljalo se i o načinu isplate premije, odjednom ili na rate, pa čak i o tome kako će novac biti potrošen.

“Kad se odbije porez, može i mjesečno da kaplje, ja se uopšte ne bih bunila. I ne bih odmah otrčala da kupim novi “mercedes” ili “audi”, već bih prvo namirila svoju djecu, pa polako… Eh, nije novac u životu najvažniji, ali rješava mnoge probleme”, iskreno je, na društvenoj mreži, napisala jedna Kraljevčanka.

Jedna njena sugrađanka komentarisala je da je šteta što dobitnik zbog svjetske pandemije virusa korona neće moći da otputuje na neku skupu i atraktivnu turističku destinaciju, dok mu je jedan mještanin grada na Ibru, putem društvene mreže, već otvoreno ponudio ortakluk u poslu “koji ne može da omane”.

“Moje komšije su gotovo do ponoći osluškivale da li se negdje čuje neko šenlučenje ili veliko slavlje, pjesma… A, onda su razočarano konstatovali kako taj ili ta, ne zna ni da se raduje. Ma, i ja bih u toj situaciji ostao anoniman, takva su vremena. Znali bi samo moji najbliži. Samo pitanje je hoće li ovakav dobitak ikada više stići u Kraljevo”, dodaje sagovornik.

Isplata u centrali u Beogradu

Uplatna mjesta Državne lutrije Srbije (DLS) u Kraljevu ne rade vikendom, a vlasnici drugih prodajnih mjesta, poput mjenjačnica ili kioska, do subote po podne nisu imali informaciju gdje je dobitni tiket uplaćen.

“Mislim da to i nećemo saznati, možda tek u ponedjeljak ako se oglasi organizator igre, u ovom slučaju DLS. Dobitnik sve formalnosti završava u centrali Državne lutrije u Beogradu, nema više ništa sa uplatnim mjestom, jedino ako želi da časti prodavca”, kaže vlasnik mjenjačnice u kojoj je takođe moguće uplatiti loto.

Ostavite komentar: