Gdje je pravda: Prije 7 godina Andreu je ubio sin Željka Mitrovića

Na današnji dan, 18. jula 2013. godine, nekoliko minuta prije ponoći, poginula je Andrea Bojanić (17). Nju je džipom pregazio Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, vlasnika televizije “Pink” u Ustaničkoj ulici. Vozio je brzinom većom od 80 kilometara na sat i potom pobjegao sa mjesta nesreće.

Suđenje traje već sedam godina, a početkom ove godine objavljena je odluka Apelacionog suda, kojom je naloženo da se ponovi suđenje Aleksandru Mitroviću zbog krivičnog djela “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”, a Apelacioni sud je pravosnažno odbio optužbu za krivično djelo “nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega, prije svega odugovlačenjem da se donese prva pravosnažna presuda, nastupila apsolutna zastarjelost krivičnog gonjenja, tačno 18. jula prošle godine.

“Optužnica je ukinuta, jer je zastarjela. Aleksandar se sada tereti za prekoračenje brzine. I odugovlačilo se da bi zastarjelo. Novo ročište je zakazano za septembar, ali i to će biti odloženo”, za Nova.rs kaže Savo Bojanić, otac tragično nastradale Andree.

On dodaje da sudija Zorica Avramović nije našla za shodno da ga obavijesti da je posljednje suđenje, koje je bilo 8. juna odloženo zbog toga što je mala sudnica.

“Nisam dobio nikakvo obavještenje. Jasno je o čemu je riječ… Ne znam šta bih više dodao, osim da je sve politizovano, što sam u više navrata naglasio”, kaže nesrećni otac.

Podsjetimo, prethodnu presudu kojom je Mitrović bio osuđen na 12 mjeseci kućnog zatvora s nanogicom, ukinuo je Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

 

Izvor:(Nova.rs)

 

 

Ostavite komentar: