Gašić obišao specijalce: Obilježen dan Specijalne antiterorističke jedinice Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić, povodom Dana Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/, obišao je njene pripadnike i poručio da su oni stub bezbjednosti Srbije.

On je istakao da se pripadnici SAJ-a, kojima su od osnivanja jedinice 1978. godine bili namijenjeni najteži zadaci, ne štede u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala kako bi sačuvali svoju otadžbinu i narod, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

“Tradicija jedinice duga 44 godine pamti mnoge generacije koje su stamenim, nepokolebljivim koracima utrle put stabilnosti, mira i bezbednosti. NJeni pripadnici su išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji, najobučeniji i nezaustavljivi u borbi protiv terorizma i svih oblika kriminala”, rekao je Gašić.

Ističući da izbor Srbije nikada neće biti sukob, on je poručio da MUP neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu i bezbjednost njihove imovine, kao i integritet i suverenitet Srbije.

Gašić je u znak sjećanja na stradale pripadnike SAJ-a položio vijenac na spomen-obilježje u bazi te jedinice.

“Uvek je pravo vreme da se setimo 16 pripadnika SAJ-a koji su život viteški položili za otadžbinu, štiteći njenu čast i slobodu. MUP će pamtiti zauvek svoje heroje, pamtiće ih Srbija. Zaslužili su naši heroji sećanje i zahvalnost, a njihove porodice brigu i pažnju”, poručio je Gašić.

Ostavite komentar: