Funkcioner ANB najavio samoubistvo: Luka Bulatović objavio strašnu video poruku VIDEO

Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost Luka Bulatović je ostavio video poruku u kojoj je najavio da će sebi oduzeti život.

On je u video poruci kazao da je njegov posao bio da zna, a da je zbog stvari koje nije saznao ugrozio kolege iz ANB i svoju porodicu.

RTCG je objavio da im je snimak dostavila porodica Luke Bulatovića.

– Poštovani građani Crne Gore, pre svega, uvažene i poštovane kolege Agencije za nacionalnu bezbjednost, u Upravi policije, Specijalno tužilaštvo. Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam cijelog svog života osuđivao.

Večeras sam se odlučio da napravim korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk, bježanje, ali je sa moje večerašnje tačke gledišta osjećaj odgovornosti prema onome što se zove profesionalna čast i pripadnost Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam. To što pojedine stvari nisam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje, jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude sa kojima sam radio, svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao, iz Agencije i drugih državnih organa, prije svega porodicu.

Ovo je večeras moja odluka u znak izvinjenja svima njima i u znak da zbog činjenja ili nečinjenja osjećam ogromnu sramotu i stid, sa kojom dalje ne mogu da se nosim.

Pozivam vas, sve koji ovo vidite ili ne vidite, kako god da se desi, da nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore. Crne Gore koju smo stvarali, branili, najbolje što smo mogli.

Skoro 30 godina svog života i rada, profesionalnog, sam svaki svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uvjerenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, najboljem interesu svoje porodice. Danas vidim da to nije bilo tako. Danas sam zbog toga postiđen.

Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo nisam ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste.

Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešava zadnjih dana, zadnjih mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja, koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi da u njoj i moja i vaša djeca, i djeca njihove djece i buduća pokolenja uspješno i napredno žive.

Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi. Neka je vječna Crna Gora!”

Bulatović je pronađen mrtav 15. oktobra u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići.

Ostavite komentar: