FOTO – Optužnica protiv bivšeg zamjenika gradonačelnika

BOR – Branko Perić (60), bivši zamjenik gradonačelnika Bora, u središtu skandala sa petnaestogodišnjakinjom. Na fotografijama zabilježeni zagrljaji i poljupci okrivljenog i maloljetne učenice.

Osnovno javno tužilaštvo u Boru podiglo je u srijedu optužnicu protiv Branka Perića (60), bivšeg zamjenika gradonačelnika Bora, čije su fotografije, na kojima se on strasno ljubi i grli sa djevojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu “Fejsbuk”.

Perić se našao se u središtu seks skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i strastveno grli sa djevojčicom, osvanule na društvenim mrežama te maloljetnice. Fotografije su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i sačuvao veliki broj ljudi.

U javnosti su se, podsjetimo, pojavile četiri fotografije na kojima se vidi bivši zamjenik gradonačelnika Bora u intimnim pozama sa jednom djevojčicom. Perić je, podsjetimo, bio lišen slobode i podnijeta je krivična prijava protiv njega zbog polnog uznemiravanja, ali tek nakon što su mediji alarmirali javnost o ovom slučaju.

Perić, koji je prvobitno dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, kazao je da je samo čestitao svim djevojkama na dobro urađenom poslu. One su kitile Dom kulture u borskom selu Slatina, odakle je rodom i bivši zamjenik gradonačelnika. On je istakao da nikakav odnos nije imao sa maloljetnicom, a te se priče čvrsto držala i djevojčica.

Iako se na fotografijama jasno vidi da djevojčica snima selfi, oboje su se držali svojih izjava. U početku, nije bilo reakcija istražnih organa, uz obrazloženje da se radi o licu starijem od 14 godina, “zbog čega se slučaj ne može okarakterisati kao obljuba nad djetetom, niti je bilo ikakve prisile”.

Nezvanično, kada su fotografije iscurile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku. On je to i učinio, a taj čin je obrazložio zdravstvenim razlozima.

Ukoliko se oglasi krivim u ovom slučaju, Periću prijeti kazna od tri mjeseca do tri godine robije.

RADO VIĐEN GOST

U Slatini, u kojoj žive Perić i maloljetnica, niko na ovu temu i dalje ne želi da govori.

– Perić i otac djevojčice su školski drugovi i on je bio rado viđen gost u njihovoj kući – kratko nam je ranije kazao jedan mještanin Slatine. – Branko je uvijek bio pristojan čovjek. Ima divnu porodicu, kojoj je uvijek bio posvećen, zbog čega i mislim da mu je sve ovo, najvjerovatnije iz političkih razloga – namješteno.

 

Izvor.(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: