“Fokusirani na napredak i zadate ciljeve”: Preduzeće Zastava oružje proslavilo 168. godišnjicu

Zastava oružje proslavilo je 168. godišnjicu najstarijeg preduzeća u grupaciji odbrambene industrije Srbije.

Preduzeće je juče obilježilo svoju slavu Sveta Petka, a položen je i vijenac ispred biste đenerala Radomira Putnika.

Generalni direktor Mladen Petković istakao je da je “Zastava oružje” upornim radom uspela da ostvari dobre rezultate, proširi poslovanje, održi kvalitet proizvoda i prevaziđe brojne izazove sa kojima smo se suočavali, saopštilo je to preduzeće.

“Zastava oružje danas radi punim kapacitetom i svakog dana sve više ulaže u unapređenje proizvodnje i brige o radnicima. U poslednje tri godine, aktivnim trudom uspeli smo da revitalizujemo fabriku, fokusirani na napredak i zadate ciljeve”, rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući izuzetnom požrtvovanju zaposlenih i menadžmenta fabrike, ali i uz pomoć državnih organa sa kojima imaju izuzetnu saradnju, dobro su radili i u otežanim uslovima usljed epidemije korona virusa.

“Realizacija plana u 2020. godini u odnosu na 2019. bila je veća za 6,63 odsto, dok je u 2021. u odnosu na 2020. godinu veća za 28 odsto, što je jasan pokazatelj kontinuiranog rasta. U toku ove godine uspeli smo da potpišemo ugovore u vrednosti od 250 miliona dolara, što je izuzetno značajno za rast i razvoj ne samo Zastava oružja već i cele srpske privrede”, objasnio je on.

Kako je istakao, proizvodnja u “Zastava oružju” zasnovana je na domaćoj pameti.

“U ovoj godini smo zaposlili smo 31 mladog radnika, od čega je 16 inženjera”, podvukao je generalni direktor.

On je objasnio da je snabdjevanje Vojske Srbije pješadijskim naoružanjem prioritet, a pored toga proizvode plasiraju na pet kontinenata.

“Zastava oružje ima dugoročne ugovore koji garantuju održivost proizvodnje, sigurnost radnih mesta i primanja zaposlenih. Ove godine potpisali smo najveći ugovor do sada, a možda i jedan od najvećih u celoj namenskoj industriji, u vrednosti od 234 miliona dolara”, istakao je Petković.

On je objasnio da je u pitanju dugoročni aranžman kojim je obezbjeđen siguran posao u narednih šest godina, kad je riječ o proizvodnji i plasmanu civilnog asortimana za američko tržište.

Direktor je istakao da su od početka pandemije u fabrici primjenjene sve propisane zaštitne mjere u cilju sprečavanja širenja virusa i organizovana je vakcinacija na koju se odazvao veliki broj radnika.

“Pred nama je dug put i veliki planovi. U prethodnom period imali smo pomoć svih društvenih struktura, lokalnih i republičkih organa, a pre svega predsednika Aleksandra Vučića koji je zahvaljujući odgovornoj politici koju vodi i dobrim odnosima sa velikim svetskim silama, uspeo da otvori vrata Srbiji da poslujemo još bolje. Verujem da ćemo zajedničkim angažovanjem uspeti da odolimo svim izazovima i da u narednom period beležimo još bolje rezultate”, zaključio je on i čestitao Dan fabrike.

Ostavite komentar: