“Evropski Lukašenko je propao”: Abazović ipak rekao “NE” Đukanoviću

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića održali su sinoć u Podgorici sastanak sa tradicionalnim koalicionim partnerima na kojem su se obavezali da neće ulaziti u savez sa onima koji negiraju Crnu Goru, a očekuju da će im se priključiti i URA Dritana Abazovića i nekadašnji koalicioni partner SDP, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da lideri partija vladajuće koalicije formiraju, kako smatraju, državnotvorni savez, u koji će biti pozvani Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA, kao i pojedinci, a njegov krajnji ishod trebalo bi da bude uspostavljanje nove vlasti u kojoj neće biti mjesta za partije za koje tvrde da negiraju državnu nezavisnost Crne Gore.

To je, navodi se, usaglašeno na sinoćnjem sastanku održanom u zgradi parlamenta, koji je inicirao Đukanović.

On je navodno obezbijedio saglasnost aktuelnih koalicionih partnera, (Bošnjaka, Albanaca i SD Ivana Brajovića) da nakon verifikacije poslaničkih mandata neće ulaziti u savez sa koalicijama “koje negiraju državnost Crne Gore”, aludirajući prije svega na članice Koalicije “Za budućnost” i “Mir je naša nacija”, pišu Vijesti.

Abazović je međutim, veoma jasno odgovorio da je Milo Đukanović sa svojim DPS-om završio svoj dugi politički pravac u Crnoj Gori, vrijeme je da i cijela Evropa slijedi primjer iz Podgorice.

“Ovo su posljednji trzaji preko pitisaka na mene lično ili možda nekim incidentima da promijeni volju, ali to je sve osuđeno na propast. Ako Đukanović ne bude htio da raspiše predsjedničke izbore, nećemo imati problema ni sa tim, izborićemo se. Evropski Lukašenko je propao”, bio je oštar na kraju Dritan.

Ostavite komentar: