Eva Ras: Šta sam sve pokušala da bih tužila dr Kona

Glumica Eva Ras ne odustaje od namjere da podnese tužbu protiv doktora Predraga Kona i Kriznog štaba, kako je navela, zbog diskriminacije i povrede ljudskih prava, jer su zatvorili populaciju stariju od 65 godina tokom vanrednog stanja u Srbiji usljed koronavirusa.

Iako je, kako kaže, pokucala na više vrata, na predusretljivost nije naišla, zbog čega je prilično razočarana, te današnji sistem upoređuje s komunističkom diktaturom. Glumica pomalo rezignirano zaključuje da joj jedino preostaje da člana Kriznog štaba tuži Svetom Petru kad ode “na onaj svijet”.

Eva je prvo pokušala da angažuje advokata Vladimira Gajića da je zastupa. Međutim, do toga nije došlo pošto je Gajić tada za Nova.rs konstatovao da je za glumicu ova bitka unaprijed izgubljena, te je Eva od njega digla ruke.

Ipak, to nije spriječilo glumicu da lično ode do prvog suda kako bi došla do svog cilja. Ali, mrka kapa. Ni tamo ništa nije uspjela jer, kako Eva kaže za Nova.rs, sa portirnice je šalju kući i neće da prihvate tužbu.

“Svi sviraju iste tiple, pa sam odustala, a opet sam htjela da tužim Kona jer je u martu zatvorio penzionere. Advokat Gajić me je od*ebao. Sada mi je jasno zašto sudovi ne primaju tužbe. Koji sam ja ku*ac u ovoj državi? Nigdje ne mogu da ga tužim. Mogu samo Svetom Petru. Kad umrem, a smrt mi se bliži, sve ću reći Svetom Petru, i on će mu pripisati kaznu”, priča Eva i dodaje šta je posljednje što je pokušala da uradi kako bi do kraja iznijela svoju tužbu protiv Kona.

“Ne vrijedi, već sam milion stvari pokušala. Toliko čankolizaca oko nas. Sve je korumpirano. Ja nedavno dođem u sud i hoću da predam tužbu, još na portirnici mi kažu da nije taj sud nadležan za to i pošalju me u drugi. I tamo isto kažu kao u prvom. Ne znam koje sam sudove sve obišla. To sve ide kao u komunističkoj dikraturi. Sve je ljubazno i divno, ali na kraju ti papiri ostaju u mojim rukama, kao da nisam ni bila u sudovima. Na portirnici ne primaju. Tražila sam da kupim takse, pa da me zvanično obavijeste da ne mogu da tužim”, razočarana je Eva.

Podsjetimo, advokat Vladimir Gajić nakon informacije da će Eva Ras tužiti Predraga Kona, za Nova.rs je analizirao moguće pravne ishode ovog slučaja, koji baš i nisu bili povoljni po glumicu.

“Ne bih je savjetovao da povede parnicu koju će da izgubi. Čuo sam da će tužiti Kona. Ne znam kako bi to mogla, a što se Srbije tiče – zbog toga što je bila diskriminisana kao penzioner – imali bi šanse jedino kada bi Ustavni sud usvojio neku od onih inicijativa da je vanredno stanje proglašeno na neustavan način. To bi mogao da bude osnov za građane da mogu da podnose parnične tužbe za naknadu štete”, rekao je tada Gajić, a potom i dodao:

“Međutim, ono što treba očekivati na osnovu iskustava od naših pravnih instituacija koje nemaju nikakvu nezavisnost i samostalnost, jeste da će Ustavni sud sve te inicijative da odbije. Skupština je naknadno konvalidirala i odluku o vanrednom stanju, koja je donesena na neustavan način i sve uredbe koje su donijete tokom vanrednog stanja. Vjerovatno će Ustavni sud reći da čak i ako je bilo nezakonitog postupanja – to je otklonjeno naknadnim odobrenjem od strane ovlašćenog organa, a to je Skupština”, zaključio je on tada za Nova.rs.

 

 

Ostavite komentar: