Džonson: Ili me smijenite, ili se držite po strani

Britanski premijer Boris Džonson  poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu) da ga pokušaju svrgnuti sa vlasti, ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanijie iz Evropske unije.

– Ovaj parlament mora ili se držati po strani ili osigurati izglasavanje nepovjerenja vladi i konačno dočekati dan kada će se obračunati s glasačima – kazao je on.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi se, prije svega, trebao pobrinuti za osiguravanje odlaganja Brexita kako bi dobio podršku za nove izbore.

– Vrlo je jednostavno – ako želite izbore, osigurajte odlaganje Brexita i hajde da onda imamo izbore – poručio je Korbin Džonsonu.

Portparol Škotske nacionalne partije In Blekford  kazao je kako britanski parlament treba ukloniti Džonsona i eliminisati prijetnju od izlaska Velike Britanije iz EU bez dogovora, prije nego što ta stranka pristane na održavanje parlamentarnih izbora.

– Kad uklonimo premijera, uklonimo prijetnju od Brexita bez dogovora, ljudi moraju kazati svoje mišljenje na opštim izborima što prije – rekao je on u parlamentu, prenosi agencije.

Izvor:(Avaz.ba)Ostavite komentar: