Džon Jovanović: Fokusiraćemo se na ekonomske mogućnosti, želimo da Balkan postane simbol mira i sigurnosti

Direktor kancelarije DFC u Beogradu, Amerikanac srpskog porijekla Džon Jovanović izjavio je danas da je to za njega najveća čast i prilika koja se u karijeri jednom dobija, kao što je, kaže, i dolazak DFC u Beograd najveća prilika za ekonomski napredak regiona.

“Moj zadatak je da radimo u najboljem ekonomskom interesu regiona i daljem jačanju prijateljstva država Balkana i Amerike”, rekao je Jovanović u svom prvom obraćanju na mjestu direktora kancelarije DFC u Beogradu.

Izrazio je nadu da će DFC pomoći da Balkan postane “simbol mira, prosperiteta i sigurnosti” i region iz koga mladi ne odlaze, već se vraćaju kako bi se zaposlili u američkim i drugim međuanarodnim kompanijama.

Jovanović je zahvalio predsjedniku SAD Donaldu Trampu, koji je, kaže, prepoznao potencijal SAD da ekonomskom saradnjom pomognu Beograd i Prištini na njihovom putu ka pomirenju.

“Ja sam ponosni Amerikanac, srpskog porijekla i nisam vjerovao da ću napustiti svoju karijeru u finansijama, ali smatram da je ova prilika jedinstvena za mene i što je još važnije, jedinstvena je za region”, rekao je Jovanović.

On je, kaže, iznenađen brzinom kojom su SAD i DFC posvećene otvaranju kancelarije u Beogradu, te otkrio da je prošle srijede dobio ponudu od izvršnog direktora DFC Adama Bolera, u petak dao otkaz na prethodnom poslu, a skoro nedjelju dana kasnije našao se na letu za Beogradu, navode “Novosti.rs“.

“Fokusiraćemo se na ekonomske mogućnosti, počevši od infrastukture koja povezuje region. Takođe, našim investicijama podržaćemo kompanije na terenu koje povezuju ljude, a time ćemo učvrstiti i vašu vezu ka Evropi”, rekao je Jovanović.

 

 Ostavite komentar: