Dvoje djece pobjeglo iz vrtića: Neopaženo napustila dvorište objekta

17.10.2023. | 15:28

Dvoje djece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedjelju dana nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su, kako piše Telegraf, napustili dvorište predškolske ustanove “Naša radost” bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića.

Prema navodima uprave vrtića djeca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.

– Istinita je tvrdnja da je dvoje djece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju “kontrolu pristupa” na ulaznim vratima djeca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspjeli neopaženo da napuste objekat – navode iz vrtića u saopštenju za Telegraf.rs.

Kako ističu, nadležni organi su obaviješteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mjere u cilju pojačane bezbjednosti djece.

– U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova “Naša radost” Smederevo, je o navedenim događajima obavijestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mjere u cilju pojačane bezbjednosti djece u svim objektima – naveli su iz vrtića.