“Dva mjeseca me maltretira, na kraju me silovao”: Gnusne torture u zatvoru

Osuđenik S. Š, koji služi zatvorsku kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, prijavio je da ga je prije nekoliko dana silovao cimer iz ćelije.

Mladić koji tvrdi da je napastvovan, objašnjava da sa cimerom već dva mjeseca nije u dobrim odnosima.

“Dva mjeseca me maltretira, a na kraju me je prije nekoliko dana i silovao. Žalio sam se upravi, poslije čega sam poslat na ljekarski pregled, koji je pokazao da sam zlostavljan i da imam analne povrede. Međutim, nisu dolazili inspektori niti me je ko ispitao”, ispričao je on i dodao da je u zatvoru zbog razbojništva:

“Nema razloga da budem napadnut, ali prosto imam dušmane i to se dogodilo. Sve sam ispričao nadležnima kakvu torturu prolazim”, dodaje.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je S. Š. cimera prijavio za seksualno uznemiravanje.

Osuđenik je prijavio da je seksualno uznemiravan od strane cimera u svojoj sobi. Uprava zavoda je u skladu sa zakonom odmah reagovala, premjestila ih u druge sobe. Osuđenik koji tvrdi da je žrtva je odveden na ljekarski pregled. na kom nisu ustanovljene nikakve tjelesne povrede – kažu za iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Izvor istog lista upućen u dešavanja u zatvoru navodi da S. Š. izuzetno često prijavljuje cimere za različita djela, kao i da je poznat kao problematičan zatvorenik.

“Riječ je o mladiću koji je pola života proveo u kaznionicama, a zatvorski staž počeo je još kao maloljetnik. Protiv njega su čak pokretani i disciplinski postupci, a stručnjaci koji su radili s njim se slažu da je sklon manipulaciji, te da ima ustaljen obrazac ponašanja”,priča izvor i objašnjava:

“Naime, kad god se posvađa s cimerom, on ga prijavi za maltretiranje ili krađu, a poslije toga ih razdvoje i S. Š. ostane sam. On je veoma često bio pod pojačanim nadzorom”, rekao je on.

Kako sagovornik navodi, muškarac koga je S. Š. optužio za seksualno nasilje mnogo je sitniji od njega.

“Mladić koji prijavljuje nasilje je grmalj, dok je optuženi sitan i djeluje gotovo nevjerovatno da bi mogao da ga muči”,naveo je izvor.

Novembar 2017. A. L. poslije svađe i tuče s cimerom prijavio da je silovan, nakon čega ga je uprava zatvora uputila na ljekarski pregled, prenosi Srpskainfo.

Oktobar 2017. M. J. i N. J. osuđeni pred Višim sudom u Smederevu jer su cimera iz sobe D. J. dva meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali ga na oralni i analni seks i silovali ga drškom od metle.

Jun 2015. Cimer prijavio Sašu Megu, inače serijskog silovatelja, da ga je seksualno zlostavljao, poslije čega je Mega prebačen u drugu ćeliju.

Ostavite komentar: