Ðukanović ne može da preboli poraz na izborima: Nova vlast služi interesima drugih država

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović tvrdi da je u novoj vladajućoj većini u toj zemlji koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao dio, kao kaže, “srpskog svijeta”, a globalno i kao dio “ruskog svijeta”.

Ðukanović je danas u uvodnom referatu i ekspozeu na vanrednom kongresu DPS podsjetio da ta stranka nakon izbora nije uspjela da formira vladu, pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Navodi da je, međutim, ta stranka prihvatila izborni rezultat kojem su doprinijeli, smatra, i “manipulacija vjerskim osjećanjima” i “otvoreni hibridni rat”, prenose podgoričke Vijesti.

Naveo je da je bilo i drugih pritisaka “kojima ovog puta nismo uspjeli da se odupremo”.

“Mi smo snaga naše države. Poslije 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana”, rekao je Ðukanović

Predsjedništvo DPS-a juče je jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Ðukanović.

Predsjedništvo je predložilo da kandidati za potpredsjednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Ostavite komentar: