Državljanin Srbije stigao u domovinu: Zahvaljujem se Bogu što sam preživio nesreću

Ljuljzim Sulejmani, državljanin Srbije koji je nedavno povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je u Srbiju, u pratnji ambasadora Srbije u Bugarskoj Željka Jovića i nastaviće liječenje u Vranju.

Sulejmani je izjavio da je nesreća bila strašna i da zahvaljuje Bogu što je preživio sa još šest osoba.

“Zahvaljujem doktorima iz bugarske bolnice koji su nas dobro primili i njegovali i zahvaljujem ambasadoru Joviću što me je posjetio u bolnici i doveo u Srbiju. Hvala i Srbiji i bolnici u Vranju što su me dobro dočekali”, rekao je Sulejmani.

Njegov otac Alija Sulejmani istakao je da se bolje osjeća i da je radostan što mu je sin preživio nesreću.

Zahvalio je ambasadoru Joviću koji se, kako je rekao, maksimalno potrudio i u svakom trenutku bio uz porodicu.

On je izrazio saučešće porodicama stradalih.

Dr Saša Ðorđević iz Zdravstvenog centra Vranje izjavio je da je Sulejmani primljen na odjeljenje hiturgije u stabilnom opštem stanju i sa zadovoljavajućim lokalnim nalazom.

Dodao je da je pacijent dobro podnio vožnju iz Sofije i izrazio nadu da će u narednim danima otići kući.

Ambasador Srbije u Bugarskoj je ranije danas u Sofiji razgovarao sa Sulejmanijem i njegovim bratom i ocem.

“Sulejmani je otpušten iz bolnice Pirogov u Sofiji i ušli smo u Srbiju. Uz veliku asistenciju Ministarstva zdravlja Srbije, i po nalogu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, Ambasada Srbije u Sofiji je organizovala prebvacivanje Sulejmanija iz bolnice u Bugarskoj u Zdravstvenoi centar Vranje”, rekao je Jović.

Dodao je da će Sulejmani u Vranju, shodno zdavstvenim protokolima ostati na kraćim kontrolama, te da se nada da će uskoro biti kod kuće sa svojim najmilijima.

“Želim mu brz oporavak, da brzo bude sa svojom vjerenicom koja je takođe danas otpuštena iz bolnice, da nastave zajednički život sa osmijehom i da što prije zaborave šta se desilo”, rekao je Jović.

Sulejmaniju je izgorio pašos, te mu je Ambasada u Sofiji izdala putni list da može da se vrati kući, u Srbiju.

Najmanje 46 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, prošle srijede.

Do nesreće je došlo kada se zapalio autobus sa sjevernomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

Ostavite komentar: