Državljani Srbije iz Crne Gore pravo u karantin?

Krizni štab Srbije za borbu protiv epidemije virusa korona održaće u ponedjeljak sjednicu na kojoj će raspravljati o eventualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, prije svega iz Crne Gore, gdje je posljednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus Kovid-19.

U Crnoj Gori, kako napominju, trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od virusa korona, moguće je uvođenje karantina.

– Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na ljetovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedjeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas – prenose mediji izjavu epidemiologa Branislava Tiodorovića.

Pozivajući se na izvor Vlade Srbije, navode i da, ukoliko i bude uveden karantin, on neće trajati 15 dana, već pet ili sedam.

Beogradski mediji ukazuju, takođe, i na mišljenje stručnjaka da u ovom momentu ne treba ići u Crnu Goru, kao i da epidemiološka situacija u Srbiji može da se pogorša dolaskom povratnika sa mora, prenosi “Sputnik”.

 

 

Ostavite komentar: