Drogiran prošao kroz crveno: Skrivio nesreću u kojoj poginuo čovjek, ovo mu je kazne

Adam Rakočević iz Beograda osuđen je danas u Višem Sudu u Beogradu na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i držanje narkotika.

Njemu se sudilo jer je u februaru izazvao saobraćajnu nesreću u Zemunu, u kojoj je poginuo vozač GSP autobusa Bojan Perać, prenosi Telegraf.

U optužnici je navedeno da je prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u autobus “45”, kojeg je udarac odgurnuo u suprotnu traku baš kad je naišao autobus na liniji “15”, kojim je upravljao Perać. U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povrijeđeno.

Test je pokazao da je Rakočević u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegovom “pežou” pronađena je jedna kesica istog narkotika, za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Rakočević je zbog izazivanja udesa dobio dvije godine i šest mjeseci zatvora, a za držanje marihuane 3 mjeseca zatvora. U jedinstvenu kaznu mu je i uračunata i kazna od 6 meseci kućnog zatvora zbog nezakonitog držanja pištolja, a koju je on prekršio kada je izašao napolje i izazvao udes.

Ostavite komentar: