Drama zbog jedne odluke se nastavlja: Druga sedmica kako su specijalci i građani na barikadama

U drugu sedmicu je ušao protest Srba sa Kosova i Metohije, koji su nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica.

Na terenu nema nagoveštaja skorog rješenja – ne povlače se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, niti Srbi koji zahtijevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz centralne Srbije, prenosi RTS.

Dok se to ne dogodi, Srbi drže u blokadi magistralne pravce Raška-Leposavić i Ribariće-Zubin Potok.

Osmi je dan krize, a u posljednja tri dana viđeni su naleti borbenih helikoptera, te aviona “orao” i “mig 29” snaga bezbjednosti Srbije, a prostor je nadlijetao i helikopter Kfora.

Jučerašnji naleti aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva i helikoptera Kfora odvijali su se u vrijeme kada su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli dio vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u garnizonu u Raški, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Sa njima je bio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko. Specijalne jedinice policije – Rosu samoproglašenog Kosova raspoređene su od 20. septembra na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom.

Ostavite komentar: