Drama nad Beogradom: Avion prinudno sletio, evo šta je i razlog VIDEO

03.09.2023. | 18:44

Avion na relaciji Istanbul – Cirih popodne je prinudno sletio na Aerodrom “Nikola Tesla”, a razlog slijetanja bila je trudnica koja je u drugom mjesecu trudnoće i koja je imala krvarenje, saznaje nezvanično “192_rs”.

“Hitna pomoć sačekala je avion na pisti, a trudnica je prevezena u KBC Zemun“, navodi se u opisu objave.

Nesvakidašnja drama koja se danas odigrala iznad neba Beograda desila se oko 14.30 sati kada je objavljeno da avion “upravo prinudno slijeće” na beogradski aerodrom. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, avion je tek iz drugog puta uspio uspješno da sleti na Aerodrom “Nikola Tesla”. Prvobitno je navedeno da je avion letio za Pariz, ali, kako se naknadano saznalo, letjelica je putovala na relaciji Istanbul – Cirih.

Aerodrom “Nikola Tesla” oglasio se o tome šta se tačno desilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

“Let avio-kompanije ‘Turkish Airlines’ na liniji Istanbul – Cirih, vanredno je u 14.45 časova sletio u Beograd zbog medicinskih razloga. Sve relevantne aerodromske službe su reagovale u najkraćem mogućem roku, a zbrinjavanje putnika kojem je potrebna medicinska pomoć je u toku. U međuvremenu, putnici su u avionu, gdje čekaju dalje informacije od avio-kompanije o nastavku putovanja ka odredištu“, kažu za Blic sa aerodroma.

Tek iz drugog puta uspješno sletio

“Avion iz Istanbula za Pariz upravo prinudno slijeće u Beograd iz za sada nepoznatih razloga, u niskom letu prešao je preko Srema i Novog Sada i vraća se ka Beogradu, ljudi koji su vidjeli avion sa zemlje, kažu da je imao otvorene točkove“, navodi se u prvoj objavi.

Nekoliko minuta kasnije objavljeno je da prvo prinudno slijetanje nije uspjelo.

U sljedećem pokušaju, kako se navodi, avion je uspio da sleti.

“Avion je prethodno napravio krug iznad Novog Sada, a potom se vratio za Beograd, ali nije uspio da sleti iz prvog puta. Nakon leta iznad šireg područja Beograd, okrenuo se iznad Šimanovaca i uspješno sletio. Sve vrijeme točkovi su bili otvoreni“, stoji u narednoj objavi.