“Dokle ćemo da trpimo nasilje”: Vučić zabrinut zbog prebijanja Srba na Kosovu i Metohiji

Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na Kosovu i Metohiji, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako navodi, pitanje je za Evropljane i Amerikance dokle ćemo da trpimo to nasilje?

“Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da sutra zasjeda menadžment i počnemo sa formiranjem ZSO. Nadam se da nećemo čekati još 10 godina “, rekao je Vučić.

Kazao je i da će do kraja mandata u Srbiji ugostiti predsjednika Poljske, dodavši da je to “važno za naš napredak”.

Vučić se nalazi u posjeti Mađarskoj, gdje je učestvoao na skupu posvećenom demografiji. Kako je kazao, u narednih mjesec dana Srbija će izaći sa mjerama natalitetne demografske politike.

Ako nešto nema taktičko ili kratkoročno dejstvo ono nije predmet interesa ljudi. Demografija i pitanje rađanja djece je suštinsko pitanje opstanka Srbije, ali i njenog napretka, ekonomskog razvoja. Bez ljudi ne možemo da imamo veći BDP, da napravimo ništa, uradimo ništa”,  naglasio je on.

Vučić je kazao da je dobro što je takva tema pokrenuta na ovako važnom forumu kao što je Budimpeštanski.

Rekao je da je ministar za brigu o porodici Radomir Dmitrović je već podnio premijerki i njemu prijedlog mjera.

“Čini mi se da je dosta radio. Ali ne smijemo da pokažemo te mjere, jer ćete reći zašto niste sve te mjere prihvatili, ali toliko novca ne možemo da pronađemo. Jedan deo tih mera prihvatimo i uradićemo sve što možemo da podignemo natalitet “, rekao je on.

Vučić je naglasio da koliki god bio mortalitet, najvažniji je natalitet, jer se time podiže sve, poboljšava ekonomska pozicija, prenosi Blic.

 

 

Ostavite komentar: